Koelen en verwarmen in de zorgsector

AZ Maastricht Interalu LCC Plafonds

Waarom klimaatplafonds de logische oplossing zijn?

De strenge hygiënevoorschriften, de leefbaarheid en het comfort voor bewoners, het zijn enkele factoren die ervoor zorgen dat voor de zorgsector een apart handboek voor constructie bestaat. Waarom stralingssystemen zoals klimaatplafonds de geknipte oplossing zijn voor ziekenhuizen, woonzorgcentra en laboratoria?

Het Belgisch familiebedrijf Interalu is specialist in koelplafonds en deelt hun productkennis en expertise graag met de markt: “Doordat klimaatplafonds koelen en verwarmen zonder luchtverplaatsing, verspreiden ze geen stof of bacteriën door een gebouw,” vertelt Carlo Miers, commercial director bij Interalu.

1. Duurzaamheid en energie-efficiëntie

“Het verbruik in een ziekenhuis ligt bijna dubbel zo hoog dan in een kantoorgebouw”, vertelt Carlo Miers, commercial director bij Interalu. “Duurzaam bouwen is een uitdaging voor de zorgsector. Hedendaagse stralingssystemen koelen met hoge temperatuur  en verwarmen met lage temperatuur”, vervolgt Miers. “De energiebesparing is aanzienlijk.”

Miers gaat verder: “Er zijn ellenlange lijsten betreffende normen zoals brandnormen en strikte regels voor hygiëne en onderhoud. En men wil niet inboeten aan thermisch comfort . Dan kom je al snel bij klimaatplafonds als de geknipte oplossing. Onze plafondsystemen zorgen voor koeling en verwarming dankzij geïntegreerde systemen en zorgen niet  voor uitgedroogde lucht, geen luchtbeweging of geluidshinder. Tocht- en stofvrij: precies wat men zoekt.”

2. Ventilatie voor bewoners woonzorgcentra

In ziekenhuizen zie je al langer klimaatplafonds in grote oppervlakte verschijnen in België en in de buurlanden. “De schrijnende toestanden in tijden van COVID-19 met rusthuisbewoners die hun koeling , die via luchtverspreiding door ventilatie gebeurt, niet mochten inschakelen, die vermijd je met klimaatplafonds. Hygiëne lucht zal altijd wel nodig zijn , maar  verwarmen en koelen kan gerust zonder luchtverplaatsing en dus zonder verspreiding van bacteriën.”

3. Renovatie

“Onze plafondsystemen worden vaak toegepast in renovatieprojecten juist omdat ze een beperkte inbouwhoogte hebben.  Dat kunnen andere systemen niet bieden. Dat maakt dat de voordelen van klimaatplafonds zoals het optimaal thermisch, hygiënisch en ruimtelijk comfort ook mogelijk zijn voor bestaande gebouwen die opgefrist worden”, besluit Carlo Miers.

Voor meer informatie, contacteer:

Foto: AZ Maastricht  © Interalu

Interalu

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

Knauf
Vitra
Multiline
Tarkett
Gyrex - Strong ecologic fireproof design
Interalu LCC
Somati Systems
Geberit
Lumac Signs
Panasonic Heating & Cooling Solutions

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartner

Buildwise
VK architects+engineers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

De Derde Long maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten