Duurzaamheid en circulair bouwen

PWC Interalu Plafonds

Hoog op de agenda bij Interalu

Voor de expert in metalen plafonds en klimaatplafonds Interalu staat duurzaamheid al jaren hoog op de agenda. “Al jaren kiezen bouwheren, ingenieurs of architecten voor onze plafondoplossingen omwille van uiteenlopende redenen: design, expertise, maar zeker ook vanuit ecologisch standpunt en duurzaamheid”, vertelt Carlo Miers, commercial director bij Interalu. “Onze plafonds zijn gemaakt van staal. Een materiaal dat 100% gerecycleerd kan worden. Maar duurzaamheid gaat voor ons veel verder.”

Renovatie en nieuwbouw

“Elk ontwerp, al is het een renovatieproject of nieuwbouw, wordt vooraf grondig bestudeerd. In samenspraak met ingenieur en/of architect worden de verwachtingen van het gebouw geanalyseerd. We ontwerpen samen met het bouwteam het plafond, en dit met oog op de lange termijn. Dankzij de unieke kwaliteiten van onze plafonds zijn ze erg flexibel. Als een gebouw morgen van functie verandert of de indeling wijzigt, zijn er weinig tot geen ingrepen nodig. Tel daarbij het minimum aan onderhoud dat het plafond nodig heeft en je weet dat je voor de lange termijn gesteld bent”, aldus Carlo Miers. “Onlangs vierden we ons 50-jarig bestaan. Dat betekent dat we al heel wat jaren ervaring hebben opgebouwd en heel wat vierkante meters geïnstalleerd hebben. We merken dat onze plafonds erg lang in gebouwen blijven hangen. En áls ze eruit komen, zijn de materialen recycleerbaar. Ook de onderdelen die in onze plafonds passen zijn vervangbaar, recycleerbaar of verplaatsbaar. Daar kijken we bewust naar. Plafonds kunnen verplaatst worden zonder waste. Dat past helemaal binnen het plaatje van circulair bouwen.”

BREEAM

BREEAM is een internationaal erkende certificering voor gebouwen. Een kwaliteitslabel dat duurzame gebouwen erkent. Dankzij de internationale standaard dewelke BREEAM aanhoudt, is het populair bij bouwprofessionals wanneer gestreefd wordt naar groene gebouwen. “Om onze partners bij te staan in hun proces om een BREEAM-certificering te bekomen, hebben we enkele jaren geleden onze plafonds onderworpen aan een audit met een externe partner. Het resultaat? Een BREEAM-rapport dat bouwheren of studiebureaus helpt om te weten wat onze plafonds voor hen kunnen betekenen in BREEAM-credits.”

Energiezuinig

Klimaatplafonds zijn an sich gekend als bijzonder duurzame producten, omdat ze ervoor zorgen dat het energieverbruik in een gebouw daalt. Dat maakt hen energievriendelijk.

Nieuw klimaatplafond: WEC®

“In 2021 bestonden we 50 jaar en dit vierden we door een nieuw klimaatplafond voor te stellen: Wave Energetic Ceiling, ofwel WEC®. WEC is opnieuw een uiterst duurzaam en ecologisch klimaatplafond dat zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat, zoals alle klimaatplafonds in ons gamma. WEC onderscheidt zich door zijn uniek design. De fluïde en speelse uitstraling maken dit plafond uniek.”

Voor meer informatie, contacteer:

Foto: PWC © Interalu

Interalu

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

Knauf
Vitra
Multiline
Tarkett
Gyrex - Strong ecologic fireproof design
Interalu LCC
Somati Systems
Geberit
Lumac Signs
Panasonic Heating & Cooling Solutions

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartner

Buildwise
VK architects+engineers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

De Derde Long maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten