Aangename akoestiek & temperatuur bij Radio 2 in Kortrijk dankzij Interalu klimaatplafonds

Studio Radio 2 Kortrijk

De regionale redactie van Radio 2 West-Vlaanderen verhuisde van de stadsrand naar het centrum van Kortrijk, waar het zijn intrek nam in het voormalige Conservatoriumgebouw. Naast zichtbaar zijn voor het publiek, moest de nieuwe locatie efficiënt zijn in beheer en budget. Arcadis ontwierp een plan om de bestaande ruimtes om te bouwen naar een aangename en adequate radiostudio.

De industriële uitstraling van de verschillende ruimtes bleef behouden. Er werd gekozen voor zwart-wit en grijstinten met hier en daar een rood accent, de kleur die je terugvindt in het logo van Radio 2. In plaats van plafonds over de volledige oppervlakte van het plenum te plaatsen, werd geopteerd voor eilanden die dit moderne concept ondersteunen.

Interalu Radio2

Interalu installeerde er klimaatplafonds van het type SAPP®ceiling. Smart Acoustic Passive Power, voor gebouwen die de hoogste duurzaamheids- en ecologienormen nastreven. Koud of warm water stroomt door de plafondleidingen en brengt de radiostudio, de derde long van het gebouw, snel op de gewenste temperatuur. Het systeem is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk want de klimaatplafonds hebben 90% minder koppelingen dan andere systemen en bevatten geen motor of filters.

De ruimtes in een gebouw functioneren als een derde long. Het comfort van een ruimte wordt bepaald door de temperatuur, de luchtvochtigheid en de akoestiek. Efficiënte en duurzame oplossingen om de ruimte te verkoelen worden door de opwarming van de aarde steeds belangrijker.

Een SAPP®ceiling is duurzaam gemaakt én is duurzaam in gebruik. We ontwikkelden dit klimaatsysteem met zijn beproefde technologie in samenwerking met de universiteit van Stuttgart. – Carlo Miers, Consulting Engineer

Studio Radio 2

Naast temperatuur is akoestiek een belangrijk aandachtspunt in een radiostudio. Boven de plafondpanelen werd geopteerd voor ingesealde akoestische matten die, door de vorm van het plafond, het geluid niet enkel langs de onderkant absorberen, maar ook langs de open zijden van het eiland.

De SAPP®ceiling met horizontale akoestische matten haalt gemakkelijk een geluidsabsorptie van 0,85 aW.

Copyright foto's: ©Bart Gosselin Photography

Meer info: https://interalu.eu/be-nl

Contacteer Interalu

Duurzaamheid
Werkklimaat
Werkkwaliteit
Akoestiek

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

Knauf
Vitra
Multiline
Tarkett
Gyrex - Strong ecologic fireproof design
Interalu LCC
Somati Systems
Geberit
Lumac Signs
Panasonic Heating & Cooling Solutions

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartner

Buildwise
VK architects+engineers

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

De Derde Long maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten